Annons


Är semestern redan slut? Här är dagarna du bör boka nästa resa

Hur mycket vi än gillar våra jobb är det svårt att säga att man längtar tillbaka när man ligger dåsig på en strand och suger i sig en vattenmelon. Så om du nyss fått lämna melonen för att återgå till verkligheten kan det vara skönt att ha nya meloner att se fram emot. Eller ja, mer semester alltså.


Känslan när man första dagen på jobbet efter semestern får frågan ”hur känns det att vara tillbaka?” är ofta ganska nedslående. Det blir så definitivt – perioden du väntat på i elva månader är över och nu känns det osannolikt att du någonsin kommer ha semester igen.

Annons

Men just därför ska du boka in nästa resa redan nu, så att du har något att fästa tankarna vid när jobbet känns som allra tyngst. För att underlätta för dig har vi letat fram de perioder under hösten och vintern 2017, samt våren 2018, då du får ut mest av dina semesterdagar.

1. DECEMBER/JANUARI. Juldagen infaller på måndag den 25 december och annandag jul den 26 december. Nyårsdagen 2018 infaller på måndag den 1 januari. Tar du ledigt den 27-29 december får du tio dagars sammanhängande ledighet mellan den 23 december och den 1 januari.

Ta: 3 semesterdagar.

Få: 10 dagars sammanhängande ledighet.

2. MARS/APRIL. Skärtorsdagen infaller på torsdag den 29 mars och är för många en halvdag. Långfredagen är röd och infaller dagen efter, den 30 mars. Annandag påsk följer på måndagen den 2 april och är också röd. Tar du ledigt måndag till onsdag den 26-28 mars får du tio dagars sammanhängande ledighet mellan den 24 mars och den 2 april.

Ta: 3-4 semesterdagar.

Få: 10 dagars sammanhängande ledighet.

3. MAJ. Valborgsmässoafton infaller måndagen den 30 maj och är för många en halvdag. Första maj infaller en tisdag och är röd dag. Ta ledigt på Valborgsmässoafton måndagen den 30 maj och få fyra dagars sammanhängande ledighet.

Ta: 0,5-1 semesterdag.

Få: 4 dagars sammanhängande ledighet.

4. Kristi himmelsfärd infaller torsdagen den 10 maj och följande fredag är därför en klämdag för många.

Ta: 0-1 semesterdag.

Få: 4 dagars sammanhängande ledighet.

Så vart ska du åka? Kanske vandra på vackra Madeira? Eller är du mera sugen på en kryssning – varför inte julmarknadskryssa längs Donau? Ett annat alternativ är att ta långledigt, fly rusket och snöslasket och tillbringa vintern i soliga Spanien.

Text: Joel Linde

Artikeln publicerades först på Cafe.se.

Läs också:

Smarta packtips som räddar din resa


(6)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…