Annons
Annons


Larmet: Här är snabbmaten du ALDRIG bör äta!

Nu går de anställda inom snabbmatskedjorna ut med graverande avslöjanden om sanningen bakom maträtterna och hur de egentligen hanteras. Här är listan på snabbmaten du aldrig bör beställa.


Kvinna äter skräpmat.

Vet du egentligen vad det är du stoppar i dig?

Visst är det lätt att vara bekväm och spara både tid och ork genom att köpa maten färdig. Men vad är det vi beställer – egentligen?

Enda sättet att få ett sanningsenligt svar är att fråga de anställda inom snabbmatskedjorna, den personal som dagligen hanterar livsmedlen.

Dolda hemligheter

Därför skapades en tråd på den sociala nyhetssidan Reddit, där anställda inom snabbmatsindustrin tillfrågades om vilka maträtter som kunderna borde se upp med.

Annons

Oväntat nog visade sig tusentals anställda vara villiga att avslöja de dolda hemligheterna bakom snabbmaten.

Läs också: Här är bästa och sämsta snabbmaten ur näringssynpunkt

Här är snabbmaten som personalen menar att du aldrig bör beställa:

1. Subways ugnsgrillade kyckling
Den så kallade ugnsgrillade kycklingen ska enligt uppgift inte alls vara grillad i någon ugn, som snabbmatskedjan Subway hävdar, utan i själva verket vara kokt i en mikrovågsugn.

2. Starbucks hemliga meny
I kafékedjan Starbucks sortiment finns en ”hemlig meny” – kallad Secret Menu – med olika sorters drycker. Enligt företagets hemsida ska dessa hemliga recept kunna kontrolleras, men de anställda menar att de inte ens själva vet vad dryckerna innehåller. En av personalen varnar: ”Beställ ingenting härifrån. Vi anställda har ingen aning om vad en Snickerdoodle Frappuccino är”.

3. Starbucks varma mackor
Till frukost och lunch serveras varma mackor på Starbucks, vilket för tankarna till nygräddat färskt bröd. Tråden på Reddit avslöjar dock att all varm mat på Starbucks är återuppvärmd, fryst mat. En av kommentarerna i tråden poängterar att detta betyder att Starbucks varma smörgåsar inte alls är färska.

4. Dairy Queens sallader
En mycket graverande uppgift på Reddit är att den amerikanska snabbmatskedjan Dairy Queen har börjat lura kunderna på rätternas portionsstorlekar. Enligt uppgiftslämnare ska utformningen av salladsskålarna ha ändrats för att inrymma betydligt mindre portioner, utan att det syns för kunderna.

5. All snabbmat som sälj efter kl. 18
Snabbmat ska aldrig beställas på kvällen, menar de anställda. Då har nämligen maten som säljs legat framme hela dagen, eller ännu längre tid, eftersom rätterna inte automatiskt byts ut till färskare produkter. Efter kl. 18 är de riktigt ofräscha.

Läs också: Här är bästa snabbmaten!

snabbmat

Källa: Veckans Affärer


(123)
(0)Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…