Annons


Är vi djurvänliga när vi reser?

Åtta av tio svenskar anser att de har ett ansvar för hur deras handlingar påverkar djur när de reser utomlands. Lika många vill att resebyråer ska undvika att marknadsföra aktiviteter som innebär djurplågeri. Ändå har hälften av svenska resenärer varit på underhållning med vilda djur utomlands.


WSPA Sverige och Danmark har gjort en enkätundersökning om hur nordiska resenärer ser på djurvänlig turism. WSPA menar att vilda djur hör hemma i det vilda eftersom livet i fångenskap inte kan tillgodose deras behov och hindrar dem från att bete sig naturligt. Det håller åtta av tio svenskar med om – i alla fall hemma.

Annons

Men på resan tycks frestelsen bli för stor. Över hälften har enligt en ny undersökning från YouGov besökt underhållning med vilda djur. Undersökningen presenterades på TUR-mässan i Göteborg vid seminariet ”Etik och djurskydd inom resebranschen”.

– Motsägelsen mellan hur man känner och hur man handlar kan bero på att människor på semester vill byta miljö och räknar då med att resebranschen ska ta ansvaret. Det är bland annat därför vi har inlett en dialog med representanter från resebranschen, både stora och små, säger Roger Pettersson, generalsekreterare på WSPA Sverige och fortsätter:

– Syftet är att få fram en djuretisk hållning av branschen som gagnar såväl djuren som resenärer och arrangörer.

 


(141)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…