Annons
Annons


Året med kungafamiljen – mycket att fira

2016 fyllde kung Carl XVI Gustaf 70 år, två nya prinsar föddes och kungaparet firade sin 40-åriga bröllopsdag. SVT har följt kungafamiljen under festligheterna men också i vardagsarbetet.


SVT har följt kungafamiljen på resor både i Sverige och utomlands. Foto: SVT

SVT har följt kungafamiljen på resor både i Sverige och utomlands. Foto: SVT

Drottning Silvia har nu varit Sveriges drottning i 40 år. Hon guidar oss i den pågående utställningen med brudklänningar på Stockholms slott, och minns hur hon själv kände sig när hon var brud i Storkyrkan.

Kungen på fisketur

Kungen reser i sin tur på fiskeresa till Mexiko. Han fångar en jättestor svärdfisk, som märks upp men sen släpps tillbaka i havet enligt principen ”catch and release”. Den sortens sportfiske vill han gärna se utvecklas också i Sverige.

Annons

Kronprinsessan utsågs under 2016 till ambassadör för FN:s globala hållbarhetsmål. Hon talar engagerat om sitt miljöarbete och om vikten av att handla snabbt i klimatfrågan.

Bröllopspresent

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip besöker prinsessans hemtrakter i Älvdalen. Där har deras bröllopspresent, en stenbänk, placerats på en av Sveriges vackraste utsiktsplatser.

Prinsessan Leonore är hertiginna av Gotland. Nu besöker hon för första gången sin ö, med mamma och pappa. Och för första gången får hon också träffa gotlandsrusset Heidi som hon fick i doppresent.

Dessutom statsbesök i Tyskland och i Bhutan, två dop och ett födelsedagskalas – se det, och mycket mer.

Året med kungafamiljen: Onsdag 28 december, kl 20.00 i SVT1.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…