Annons
Annons


Årets bästa glögg!


Härligt värmande i adventstid.

Saffran, äpplen, choklad och lakrits. Det är kryddor vi hittar i årets glöggsortiment. Vår vinexpert Gunilla Hultgren Karell har provat nyheter och beprövade recept och valt sina fem favoriter. En som funnits med länge, en alkoholfri och tre nyheter. Läst mer i Allas 48 som kommer i butik den 25 november.

Annons

Glögg är  baserad på vin där man tillsatt kryddor. På klassiskt vis dricks den oftast varm. Men i takt med att nya sorter utvecklats, till exempel med tillsatt konjak, rom eller andra smaker rekommenderas den ibland att drickas rumstemeprerad.

Den svenska glöggen är ofta stark och söt. I andra länder dricks liknande varma vindrycker. Tyskarna har sitt glüwein, engelsmännen föredrar mulled wine medan fransmän och schweizare gärna tar en vin chaud.

 


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…