Annons
Annons


Årets campingföretagare prisade


Campingföretagare i hela landet prisas

I går kväll delade SCR Svensk camping ut priser till de främsta inom campingbranschen. Den prestigefulla utmärkelsen Årets campingföretagare gick till Åsa Nilsson från Sikfors Konferens och Fritidsby utanför Piteå. Priser delades också ut till campingföretagare på Öland, i Västerbotten, Nynäshamn och Halland.

Annons

– Camping är Sveriges största semesterform med över 14 miljoner gästnätter per år. De företagare vi prisar utmärker sig i sitt ständiga arbete att förnya och utveckla den här framtidsbranschen, säger Eva Werkelin, ordförande SCR.

Svensk camping är en motor i Turistsverige och under sommarmånaderna tillbringas 46 procent av alla gästnätter i Sverige på en campingplats. Under årsstämman i Borgholm har campingbranschen samlats för att diskutera framtidsfrågor och hur den på ett ännu bättre sätt ska kunna möta gästerna med upplevelser, paketlösningar, service och nya boendeformer. Under galamiddagen i går kväll prisades personer och företag som bidragit extra mycket till campingbranschens utveckling.

Prisutdelningen skedde på en galamiddag efter årsstämman i Borgholm i går kväll.

Årets campingföretagare är Åsa Nilsson, verksamhetschef på Sikfors Konferens och Fritidsby i Piteå. Hon får priset för ett enastående engagemang för hela campingbranschen och för den region där hon är verksam.

Årets innovatör är Granö Becksin Lodge i Västerbotten. Priset får anläggningen för att ha skapat en unik destination med unika boenden och aktiviteter som lockar internationella besökare.

Årets branschförflyttare är Dennis Bederoff på Tillväxtverket. Han prisas för att under många år systematiskt ha arbetat med att utveckla och förflytta campingbranschens positioner på flera områden.

Årets marknadsförare är Anna Barkevall, vd på Böda Sand på Öland. Hon får priset för att ha vågat möta nya målgrupper genom tv-serien Böda Sand som lockat till sig många nya besökare.

Årets ledare är Magnus Ahlback, vd på Nickstabadets camping i Nynäshamn. Han prisas för att få personalen att känna sig delaktiga, engagerade och ansvarstagande och för att på det sättet ta tillvara på personalens potential.

Årets unga företagare, stipendiet ”Tummen upp”, gick till Rebecca Nilsson på Haverdals camping i Halland.

Priserna består av glasskulpturer designade av Maria Pettersson och tillverkade på glasbruket Bergdala Studioglas. För priserna Årets campingföretagare och Årets unga företagare består juryn av Eva Werkelin Ordförande SCR, Peter Angergård vice ordförande SCR, Eva Östling VD Visita. För övriga priser består juryn av Peter Angergård, Åsa Nilsson, Ulf Nordentjell, Catrine Sörenson och Karin Högman.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…