Annons
Annons


Årets första svenska jordgubbar sålda!


Under onsdagens grönsaksauktion sålde Svenska Odlarlaget i Helsingborg årets första svenska jordgubbar till Centrala Partihallen (CPH) i Årsta, Stockholm. De 17 lådorna jordgubbar, som vardera innehöll 8x250g askar, såldes för 175 kr per ask. Pablo de Bonadona på Centrala Partihallen låter under eftermiddagen meddela att de svenska jordgubbarna kommer att få ätas av skol och förskolebarn runt om i Stockholm.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

”Skol- och förskoleköken lägger dagligen ner mycket tid och hårt arbete på att förse våra barn och ungdomar med näringsrik, vällagad och god mat. Jordgubbarna kommer att säljas billigt till förskolor och skolor i stor-Stockholms området då vi tycker att även de förtjänar att ta del av Sveriges första skörd”. Säger Pablo de Bonadona, Centrala Partihallen.

Det var Lars Jacobsen på Kullabygdens Handelsträdgård som under onsdagen skördade årets första växthusodlade jordgubbar. Lars Jacobsens odling i Hjälmshult är med sina 16 400 kvadratmeter växthusyta Sveriges största odling av växthusodlade jordgubbar.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…