Annons
Annons


Årets glögg smakar julstök


Årets glögg från Saturnus smakar julstök – saffran och pepparkakskryddor skänker traditionell helgstämning.

Lusseglögg och Pepparkaksglögg, är ett samarbete med Kockens kryddor och Nyåkers pepparkakor, och kombinerar 100-årig tradition med nytänkande smakkombinationer.

Annons

Årets två nya glöggsmaker hämtar sin inspiration från de tre största tillfällena då vi svenskar dricker glögg: Första advent, Luciadagen och julafton. Och vad passar inte bättre då, än glögg med smak av just lussekatt och pepparkaka?

Lusseglögg perfekt i kall saffranscocktail

Lusseglöggen är kryddad med världens dyraste krydda. Den har en tydlig och mycket fräsch saffranssmak, balanserad med traditionella glöggkryddor.

Pepparkaksglöggen är fyllig och mustig. Här kompletteras de klassiska julkryddorna kanel, kardemumma, kryddnejlika, ingefära och pomerans, med smaken av pepparkakor från Nyåkers pepparkaksbageri i Västerbotten.

– Lusseglögg går lika bra att servera som en kall cocktail med krossad is och en skiva apelsin. Men Pepparkaks­glöggen ska serveras varm. Gärna med skållad mandel och salta tilltugg,  tipsar Louise Ahlander, produktchef på Saturnus.

Saturnus Lusseglögg och Pepparkaksglögg kommer att finnas i DVH, på ICA, Coop, Axfood och Bergendahls från och med slutet av oktober 2014. Båda produkterna har en alkoholhalt på 2,2 % vol och levereras på 50 cl-flaskor.


(0)
(0)Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…