Annons
Annons


Årets sämsta lösenord


dåliga lösenord

Ninja – är inget bra lösenord!

Efter upprepade rapporter om hackade konton och kapade lösenord listar nu mjukvaruföretaget Splashdata årets 25 värsta lösenord.

Lagom till Halloween kommer listan som möjligen kan skrämma slag på alla som tillbringar mycket av sin vakna tid på nätet. Splashdata, ett företag som bland annat gör applikationer till smarta mobiler för bättre säkerhet, har sammanställt de vanligaste lösenorden som används på Internet och som kopierats av hackare.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Byt lösenord!
Vet du som användare med dig att du har just ett av dessa lösenord, bör du byta anser företaget. Risken att du blir nästa byte för hackarna är stor, skriver nättidningen PRweb.

I år har vi hört om flera incidenter där hackare lyckats kapa lösenord på stora sajter som till exempel Yahoo, LinkedIn och eHarmony. SplashDatas lista över ofta använda lösenord visar att många trots allt fortsätter att utsätta sig för i risk med alltför enkla lösenord.

Kapad identitet
– De personer med erfarenheter av att få sin identitet kapad på nätet på grund av slarv med lösenordet vet hur skrämmande det är, säger Morgan Slain, vd på Splashdata som hoppas att fler sätter sig in i hur riskabelt det faktiskt är att använda alltför svaga lösenord.

I topp på årets lista över usla lösenord hittar vi t ex ”password”, ”123456” och ”12345678”. Dessa tre toppade även listan från 2011. Nykomlingar på listan är ”Välkommen”, ”Jesus”, ”Ninja”, ”Mustang” och ”password1”. Listan bygger på filer med miljontals stulna lösenord som hackare har lyckats kapa. Splashdata ger privatanvändare och företag som har några av lösenorden på listan att ändra och byta direkt.

– Även om hackers sätt att jobba blir mer och mer sofistikerat tenderar förövarna att ändå rikta in sig på enkla offer, just därför kan du komma långt med ett bra lösenord, säger Morgan Slain till Prweb.

Här hittar du listan över årets 25 sämsta lösenord.

 

 

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…