Annons
Annons


Årlig fruktutställning

Nu startar den årliga fruktutställningen i Botaniska trädgården i Göteborg. Förutom utställningen erbjuds sortbestämning och rådgivning.


Äpplet ‘Fredrik’.

Fruktåret 2011 kan i alla fall i Göteborgstrakten sammanfattas med ”ett väldigt bra päronår”.  Även många äppelsorter som ‘Gyllenkroks Astrakan’, ‘Ingrid Marie’ och ‘James Grieve’ bär rikt. På utställningen i Botaniska räknar man med nära 300 sorter totalt.

Annons

I den charmiga gamla Stolpboden bjuds det på ett överdåd av nostalgiframkallande dofter. Här finns även information om odling av frukt, sortval, skador och sjukdomar, äpplen för allergiker med mera. Är man inte nöjd så går man till pomologen och frågar mer.

Gilla Allas.se på Facebook

Redan i augusti brukar besökare komma in med äpplen för identifiering. Redan har ’Alice’, ’Melba’ och ’Mio’ dykt upp. Lagra tidig frukt i papperspåse i kylskåp och ta med den till utställningen. För fruktidentifikationen ta med minst 4 äpplen (eller päron) av varje sort. Utställningen har frivillig entréavgift, men för sortbestämning och råd tas en mindre avgift.

Var: Botaniska trädgården i Göteborg.

När: 24 september–2 oktober kl 12–16.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…