Annons


Arne Weise: ”Trycker jag på den kommer halva Karolinska springande”

Arne Weises hälsa är allt mer sviktande – lunginflammationen han fick i fjol har ännu inte släppt. Nu får hjälp hemma flera gånger varje dag och bär larm. "När jag trycker på den så kommer halva Karolinska springande", säger han till Expressen.


Arne Weise, 87, har varit en av våra mest lysande tv-stjärnor.

Arne Weise. Bild: IBL

I oktober i fjol drabbades Arne Weise av en lunginflammation, men trots att det gått mer än ett halvår känner han fortfarande av sjukdomen. I en intervju med Expressen berättar han att han ofta vaknar på nätterna på grund av hosta och därför har svårt att sova.

Annons

Men trots krämporna, har han fortfarande valt att bo hemma. Två gånger varje dag kommer hemtjänsten och varje tisdag får han besök av en sjuksköterska. Dessutom är han utrustad med ett larm som gör att han kan få hjälp alla timmar på dygnet.

– Jag har en grej på armen. När jag trycker på den så kommer halva Karolinska springande.

Arne Weise firar sin 85-årsdag 2015. Bild: Aftonbladet / IBL Bildbyrå

”Klart jag saknar brudarna”

För att hålla sig i form försöker han promenera i Stockholm. Enligt Arne Weise blir det ”någon mil”, men sedan är han helt slut. För att hålla hjärnan i trim ser han till att läsa och försöker också behålla sitt rika sociala liv, säger han till Expressen.

– Jag har börjat tacka ja till lite fester och sådant. Det blir ett jävla liv när jag dyker upp, haha. Det är jävligt kul, så att man inte blir bortglömd, säger Arne Weise, och tillägger:

– Jag har ett rikt socialt liv, men inga brudar, ingen sprit och inga cigaretter. Men det är klart att brudarna saknar jag.

Text: Helena Sjögren

Läs också: Lill-Babs efter operationen: ”Kärringen är på gång”

 


(39)
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…