Annons
Annons


Artisterna håller för munnen när hårsprejet yr!


hårstyling

Har man inte en egen stylist med sig fixar hår- och make up-teamet bakom scenen det åt dig. Om du är artist i Eurovision vill säga.

På plats bakom scenen finns i år 34 hårstylister. 12 av dem kommer från

Annons

Schwarzkopf där Lene Öxenholt (det ska vara ett danskt Ö men jag hittar inte det på min telefon…) är kreativ chef. Lene sammanfattar årets hår så här:

– I år känns det mycket mer fashion än tidigare år. Det är mer catwalk och inte så ”gammaldags” och även många hårförlängningar och peruker.

Många artister har sina egna stylister med sig men det är fortfarande många som söker hjälp i ”stylingrummet” som ligger i ett tält nära sceningången.

Exempelvis har Sanna en egen stylist men inte hennes körtjejer. Det samma gäller för Norges Carl Espen som har egen stylist medan hans violinister får hjälp av Lenes team.

Stämningen är avslappnad inne i stylingrummet, det är förvånansvärt tyst och lugnt när jag är på besök. Av förklarliga skäl doftar det ganska starkt av olik hårprodukter.

Det går exempelvis åt så mycket hårsprej att artisterna måste sitta med handdukar för munnen för att inte förstöra rösten.

Under veckan har artisterna kunnat se sig själva, och sitt hår, på en tv backstage för att kunna göra eventuella ändringar. Efter dagens sista genrep görs de sista justeringarna.

Nu är det snart dags för den stora (hår)finalen!

Hälsar Hår-Festival-Johanna


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…