Annons
Annons


Astrid Lindgrens Näs invigs

Nu på lördag, den 14 juni 2014, invigs det första kapitlet i trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby. Medverkande under invigningen är kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth, trädgårdarnas konstnärliga ledare, Karin Eliasson, landshövdingen i Kronoberg och styrelseordföranden Kristina Alsér samt musikerna Georg och Sarah Riedel.


Astrid Lindgrens barndomshem i Näs i Vimmerby.

Astrid Lindgrens barndomshem i Näs.

Astrid Lindgrens Näs är ett kulturcentrum och besöksmål i Vimmerby – mitt i den miljö som Astrid Lindgren växte upp i.

– Dörrarna öppnas klockan 12 , säger Astrid Lindgrens Näs VD Kjell Åke Hansson. Det blir ett trevligt och varierat program med tal och musik, kanske också en hälsning från Astrid Lindgren själv!

Annons

Trädgårdarna genomsyras av de värderingar som var vägledande för Astrid Lindgren under hennes livsgärning. De ska vara en mental och sinnlig ”barfotaträdgård”.

– Att arbeta med Astrid Lindgren är en ära och ett ansvar. Hennes respekt för naturen och allt levande, hennes aktiva engagemang för ett ekologiskt hållbart tänkande är vägledande i varje detalj, säger trädgårdarnas konstnärliga ledare Karin Eliasson. Vi tänker oss en spännande trädgård som aldrig blir färdig, som fortsätter att växa och förändras år efter år, som en saga utan slut.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…