Annons
Annons


Ät middag med främlingar på semestern

Att äta middag hos främlingar på utlandsresan är en stor trend just nu. Nätverk uppmuntrar resenärer över hela världen att våga sig bort från restaurangerna och i stället äta middag hemma hos en främling. Ett fenomen som man skulle kunna tro att svenskarna ställer sig skeptiska till. Men enligt en ny undersökning uppger mer än hälften av svenskarna att de är positiva till att smörja kråset hemma hos främmande personer.


middag med lokalbefolkningen

 

Undersökningen visar att svenskarna är förvånansvärt positiva till att äta middag med främmande personer. Hela 54 procent svarar ja på frågan. Fenomenet är populärt och på nätet finns ett flertal sajter som erbjuder privata middagar i städer runt om i världen.

Annons

Även om svenskarna ställer sig positiva till att äta middag hos en främling är det inte lika många som själva kan tänka sig anordna en middag för turister på besök i Sverige. 37 procent av de tillfrågade svarar ja på frågan.

Gilla Allas.se på Facebook

Här kan du boka middagar med främlingar:

EatWith är en community bestående av passionerade hemmakockar och resenärer som erbjuder privata tillställningar i över 150 länder.

DineWithLocals är ytterligare en sajt som parar ihop resenärer med människor som tar emot och erbjuder måltider hemma hos dem.

BonAppetour låter dig söka lokala måltider runt om i världen och boka online. Passar inte de tider som anges kan du och värden komma överens om en ny tid tillsammans.

Undersökningen är genomförd av marknadsundersökningsföretaget YouGov på uppdrag av Forex bank. 1512 intervjuer har genomförts med män och kvinnor 18-64 år i Sverige


(12)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…