Annons
Annons


”Äta Sova Dö” – Sveriges Oscarsbidrag 2013!


”Äta Sova Dö” kammade i början av året hem inte mindre än fyra Guldbaggar, bl a för ”Bästa film”, och nu står det klart att regissören Gabriela Pichlers långfilmsdebut är Sveriges Oscarsbidrag 2013!

Annons

”Äta Sova Dö” handlar om den kaxiga 20-åriga pojkflickan Raša (Nermina Lukač) med rötter på Balkan men med hjärtat i nordvästra Skåne. Hon bor med sin pappa och jobbar på byns lokala grönsaksfabrik. Men fabriken varslar och Raša blir av med jobbet – och hamnar mitt i svenskt arbetslöshetsträsk.

Gilla Allas.se på Facebook

Hon pendlar mellan möten på arbetsförmedlingen och med jobbcoachen, frustration och jävlar anamma. Att fixa ett jobb och försörjning för sig och sin utslitna pappa är inte lätt – och allt hon strävar efter är att livet ska bli någonting mer än bara äta, sova, dö.

– Väldigt väldigt roligt! Tack till alla som arbetat med Äta sova dö och medverkat till det här fantastiska beskedet. Vi har gjort en film som berör och som gör skillnad. De är en härlig känsla!, säger Gabriela Pichler och China Åhlander, regissör respektive producent.

– Vilken prestation, kommenterar Mats Alders, VD på Anagram, produktionsbolaget som ligger bakom filmen. Jag är stolt och full av beundran inför hela teamet. Filmen har låtit tala om sig över hela världen snart och den har träffat mitt i hjärtat hos både publik och kritiker.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…