Annons
Annons


Återvinn enklare med ny app


Cirqles smarta mobilapp sammanför användaren med klädmärken och ideella insamlingsorganisationer och leder hen till butiker runtom i Sverige som tar emot begagnade kläder. I butiken visar givaren upp sin app som verifieras av butikspersonalen genom en kod i givarens mobil. När kläderna lämnats in hos Lindex eller Myrorna belönas givaren med en digital rabattcheck i Lindex butiker.

Annons

– Det slängs ca 200 ton kläder och textilier varje dag bara i Sverige. Cirqle motiverar människor att lämna in kläder istället för att slänga dem genom ett belönade system. Tillsammans med de klädmärken och de ideella aktörerna som är med i Cirqle tar vi ett steg i rätt riktning”, säger Niklas Nilsson, vd på Cirqle.

Gilla Allas.se på Facebook

– Vårt mål är att öka återvinningen av plagg och textilier. Vi tar emot plagg i ett urval av våra butiker”, säger Sara Winroth, Hållbarhetschef på Lindex.

– Samarbetet ger oss möjlighet att nå nya givare och går hand i hand med vår ambition att öka återanvändningen och göra det lättare för givarna att skänka textil, säger Emma Enebog Hållbarhetschef på Myrorna.

De plagg och textilier som av olika anledningar inte går att återanvändas kommer att återvinnas och blir i dagsläget en del i nya produkter, exempelvis putstrasor till industrin eller isoleringsmaterial.

– Lindex långsiktiga mål är att fibrerna till slut ska återanvändas i vår egen produktion, och bli till nya modeprodukter, fortsätter Sara Winroth.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…