Annons
Annons


Australien är med i Eurovision för andra gången!

Fram till starten av Eurovision den 10 maj kommer vi att bjuda er på några av de låtar som har lägst odds just nu. Australien, som är med i Eurovision för andra gången, ser ut att ha en topp 5-plcering i sikte om man ska tro på oddsen - hör låten här!


Foto: Stefan Johansson

Foto: Stefan Johansson

Australien representeras av Dami Im, som tävlar med startnummer 10 i den andra semifinalen den 12 maj.

Dami Im föddes 1988 i Sydkorea och började sjunga och imitera sina idoler som femåring. När hon var nio flyttade hon med sin mamma och sin bror till Australien medan pappan stannade i hemlandet för att tjäna ihop till familjens uppehälle.

Annons

– Jag kom till Australien när jag var nio och kunde inte prata engelska. Jag lärde mig språket genom att lyssna på popartister som Spice Girls och Mariah Carey, berättar Dani Im för eurovision.tv.

2013 vann Dami Im den femte upplagan av Australiens X Factor och blev den första vinnaren som också lyckades toppa den nationella albumlistan efteråt.

Källa: Svt

Australien i Eurovision
Australien saknar två viktiga kriterier som krävs för deltagande i ESC. De är inte aktiva medlemmar av EBU och man ligger långt utanför EBU:s egentliga verksamhetsområde. Trots det bjöds Australien in att delta vid Eurovisions 60-årsjubileum förra året och får nu en andra chans att tävla. Om Australien vinner kommer de dock inte att få vara värdland – i så fall hålls tävlingen i ett europeiskt land.

Dami Im – Sound of Silence
Låtskrivare: DNA (David Musumeci och Anthony Egizii)

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…