Annons
Annons


Azalea stödjer kronprinsessans fond


Azalea

Köp azalea med Victoriafondsigillet så ger du ett bidrag till kroniskt sjuka barn och ungdomar. Foto: Blomsterfrämjandet

Under ett par veckor hjälper de vackra azaleorna till att samla in pengar till Kronprinsessan Victorias fond. Pengarna går till en meningsfull fritid och rekreation för funktionshindrade och kroniskt sjuka barn och ungdomar.

Annons

Azaleor odlas utomhus och har sin växtperiod och knoppsättning under sommaren. Då lagrar den energi inför blomningen och tack vare det kan en azalea med någon utslagen blomma och stora knoppar blomma flera veckor i hemmet trots höst- och vintermörkret.

Inredningsmässigt är azaleor lätta att använda. De har ett karaktäristiskt och modernt uttryck och är lätta att placera.

 

Meningsfull fritid

Azaleakampanjen är ett sätt att sprida de mjuka värdena i vårt samhälle. Genom Kronprinsessan Victorias fond kan föreningar och organisationer söka stöd för att funktionshindrade och kroniskt sjuka barn och ungdomar ska få större möjligheter till en meningsfull fritid och rekreation. Det kan till exempel vara att specialutrusta en segelbåt eller att anpassa en lägerskola för funktionshindrade.

Under veckorna 44-45 hittar du i butikerna många härliga azaleor i vackra färger märkta med Victoriafondsigillet. Vid köp av dessa azaleor ger du ett bidrag till Victoriafonden med 2 kronor per såld azalea. Sedan starten 1999 har Azaleakampanjen samlat in 3 330 000 kronor.

 

Skötselråd

Placering: I fönster eller en bit in i rummet. Fint på köksbordet, vid skrivbordet och på ett sidebord. En knoppig azalea vill ha ljusare placering än en blommande azalea.

Vattning: Lite vatten varje dag är optimalt. Enklast är att hälla ca 1 dl vatten i botten på ytterkrukan varje dag. Kolla att växten inte är våt före vattningen.

Näring: Behövs inte under blomningstiden.


(2)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…