Annons
Annons


Azaleor bidrar till kronprinsessans fond

Under flera veckor i november hjälper azaleor till att samla in pengar till Kronprinsessan Victorias fond. Pengarna går till meningsfull fritid och rekreation för funktionshindrade och kroniskt sjuka barn och ungdomar. Du känner igen Azaleakampanjen på det gröna sigillet som finns i azaleorna.


Kronprinsessans fond azaleor

Maria Lundgren på Arvidssons i Fjärås tillsammans med kronprinsessan Victoria.

Azaleor är formstarka och skapar karaktär i hemmet. De passar utmärkt i moderna miljöer och tack vare sin luftfuktande förmåga är de ypperliga att använda för att förbättra luften i torra inomhusmiljöer.

Annons

På hösten använder vi de så kallade Vogelsorterna, som finns i ett tiotal färger. Den vita ’Madame Troch’ är den klart populäraste. Den har kritvita fyllda blommor som utgör en tjusig kontrast till det mörka bladverket. På hösten är också sorter i starkare toner som cerise, röd, lila och terrakotta populära.

Lyckas med azalea

Maria Lundgren på Arvidssons i Fjärås är en av Sveriges duktiga azaleaodlare och hon delar med sig av sin kunskap. Följer du hennes råd kommer din azalea att belöna dig med riklig blomning under lång tid!

Placering: I fönster eller en bit in i rummet. En knoppig azalea vill ha ljusare placering än en blommande.

Vattning: Lite vatten varje dag är optimalt. Enklast är att hälla ca 1 dl vatten i botten på ytterkrukan varje dag. Kontrollera att växten inte står i vatten.

Förr odlades azaleor i terrakottakrukor och då rekommenderades att krukan skulle sänkas ner i vatten. Med dagens odlingssystem i plastkrukor är detta inte längre att rekommendera eftersom jorden då lätt blir för våt.

Näring: Ingen näring behöver tillsättas under blomningstiden.

Insamlingen

Genom Kronprinsessan Victorias fond kan föreningar och organisationer söka stöd för att funktionshindrade och kroniskt sjuka barn och ungdomar ska få större möjligheter till en meningsfull fritid och rekreation. Det kan till exempel vara att specialutrusta en segelbåt eller att anpassa en lägerskola för funktionshindrade.

Under flera veckor i november hittar du azaleor märkta med Victoriafondsigillet. Vid köp av dessa ger du oavkortat ett bidrag till Victoriafonden.

Sedan starten 1999 har Azaleakampanjen samlat in 3 600 000 kronor.

Madame Troch

Azalean Madame Troch är populär i vinter.

Flamenco

Azaleor finns i många färger och Flamenco är en eldig nyans.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…