Annons
Annons


Badhotell i Danmark!

I Sverige används sällan begreppet badhotell, men i Danmark ordet ”badehotel” nästan en egen filosofi. Förutom att ”badehotel” ligger på eller invid en strand så karaktäriseras de av en autentisk atmosfär och en rik historia.


badhotell

Många ”badehotel” är byggda strax innan eller omkring förra sekelskiftet och har sin egen charm och romantiska eller rustika arkitektur och inredning. De flesta har också några av Danmarks bästa kockar i köket.

Annons

Det finns omkring 40 badhotell utspridda över Danmark. Koncentrationen är högst på Nordjylland och längs Jyllands västkust, här ligger bland annat legendariska Ruths Hotel i Skagen och Svinklöv Badehotel vid Jammerbukten. På Nordsjällands norra kust – även kallad Den Danska Rivieran – finns också många kända badhotell, bland andra Helenekilde och Gilleleje Badehotel. På ön Bornholm finns badhotell på östkusten med restauranger med hög gastronomisk nivå och vacker utsikt över Östersjön, till exempel Stammershalle Badehotel och Melsted Badehotel.

Gilla Allas.se på Facebook

Många badhotell erbjuder både helg och veckolånga vistelser och på de flesta ingår någon form av pension. Det vill säga att man äter någon eller alla måltider på hotellet. ”Badhotells-filosofin” går i stort ut på att man som gäst ska kunna släppa sin stressade vardag och i harmoniska och vackra omgivningar njuta av stillhet, lugn, frisk luft, natur, långpromenader och havsbad i kombination med god sömn och god mat. I enlighet med den filosofin erbjuder många badhotell idag spaupplevelser och träningsmöjligheter.

Säsongen för badhotellen sträcker sig i regel från mitten av april till mitten av oktober, men allt fler danska badhotell har börjat hålla öppet året om. Priserna varierar och det går att hitta allt från lyx med spa och wellness till enklare standard. Normalt ligger priserna för ett dubbelrum inklusive frukost på omkring 850-1500 DKK per natt.

Läs också: Badhotell runt om i Europa

Läs också: Lista på vinteröppna badhotell i Danmark

LÄS OCKSÅ


(1)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…