Annons
Annons


Baka ditt eget hundgodis – vinn bok med recept!


hembakat hundgodis

Läckra tonfiskpinnar till hunden.

Bakar man sitt eget hundgodis har man full koll på vad hunden får i sig. Dessutom är det busenkelt! Receptet kommer från boken ”Baka eget hundgodis” skriven av Charlotte Swanstein & Mia Fahrenholz. En väldigt trevlig bok med mycket fina bilder och lätta recept. Några recept som finns i boken är bland anant Quinoa Cookies, Köttfärskakor, Majsknäcke och Ärtkakor. Visst låter det gott?

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Här kommer recepet på de läcka Tonfiskpinnarna som finns på bilden ovan:

Ingredienser:
250g mjöl av durumvete
½ paket torrjäst
1 burk tonfisk i vatten
1/4 dl olivolja
1 tsk rosmarin
1 dl finhackad persilja
ca 1 dl varmt vatten

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader (gärna varmluft) och klä en plåt med bakplåtspapper. Blanda mjölet med torrjästen. Häll tonfisken i ett durkslag och låt den rinna av ordentligt. Tillsätt tonfisk, olivolja, rosmarin, persilja och vatten i mjöl- & jästblandningen. Knåda ihop allt till en slät deg. Låt jäsa i ca 30 minuter. Kavla ut degen till en 5 mm tjock platta och skär sedan till 1 cm breda och 5 cm långa pinnar. Baka dem i mitten av ugnen i ca 20 minuter och låt pinnarna torka på eftervärme.

Vinn boken!

Baka eget hundgodis

Blev du inspirerad till att baka ännu mer hundgodis? Då kan du vara med och tävla om boken här nedan. Det finns 5 stycken exemplar att tävla om. För att vara med i tävlingen måste du svara på frågan. Tävlingen är öppen till och med den 9 december. Vinnarna meddelas via mail.

Voff & lycka till!

Tävlingen är avslutad. Vinnarna presenteras inom kort här.


(1)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…