Annons


Baka hjärtegoda kanelbullar

I fyra enkla steg visar vi hur du formar bullarna på ett nytt sätt. Supergoda ända i i hjärteroten! Psst – vill du göra det ännu enklare … kavla ut degen. Ta ut hjärtan med ett pepparkaksmått och grädda. Pensla med smält smör efteråt, doppa i strösocker.


Upplagt för romantisk fika med kanelbullshjärtan.

Kanelbullehjärtan

26 –28 bullar
1 tim 30 min

Deg:
25 g jäst
4 dl mjölk, standard
100 g mjukt smör/margarin
2 krm salt
4 msk socker
ca 600 g (ca 10 dl) vetemjöl

Fyllning:
125 g mjukt smör
1/2–3/4 dl socker
1/2–1 msk kanel
ägg till pensling
ev pärlsocker

Annons

 

 

 

 


1.
Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till ca 37°, lös upp jästen med lite av degvätskan och tillsätt sedan resten. Rör ner smöret i klickar, salt, socker och ca halva mängden mjöl. Arbeta in resterande mjöl lite i taget tills det blir en slät och porös deg. Jäs övertäckt till nästan dubbel storlek, 30–40 min.

 

 

 

 


2.
Blanda fyllningen. Ta upp degen, arbeta lätt samman och kavla ut en längd, ca 64×20 cm. Bred på fyllningen.

 

 

 

 


3.
Skär 1 1/2–2 cm breda remsor.

 

 

 

 


4.
Lägg remsan på högkant. Rulla samman från två håll, lägg på bakpappersklädda plåtar, forma hjärtan – nyp ihop spetsen så det blir mer hjärtformat. Jäs övertäckta tills degen reser sig igen efter lätt tryck, ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg och strö ev över pärlsocker. Grädda dem i 250°, 6–8 min.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Planerar du för alla hjärtans dag? Överraska med romantisk räkgryta


(2)
(3)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…