Annons
Annons


Chokladrulltårta med saffran

Chokladrulle med gyllene innehåll!


chokladrulltårat med saffran

Chokladrulltårta med saffran.

Tid: ca 25 min
1 rulltårta

3 ägg
2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
2 msk vatten

Fyllning:
1 pkt saffran (0,5 g) + 1 sockerbit + ca 1 msk okryddat brännvin
2 1/2 dl florsocker
125 g mjukt smör
skal från 1/2 citron + 1 msk citronsaft

Annons

1.  Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör ner det i smeten tillsamman med vattnet. Häll upp smeten jämntjock på en bakpapperstäckt plåt och grädda i 250°, 5–8 min.
2.  Stjälp upp på sockrat papper och dra av papperet som den gräddats på. Täck med fuktig handduk och låt svalna.
3.  Lös upp saffran enl punkt 1 under basdeg. 4.  Rör samman florsocker och smör till en smidig massa, smaksätt med saffranslösning och citronskal och -saft. Bred smörkrämen på den avsvalnade bottnen och rulla ihop. Låt tårtan ligga inlindad en stund i kyl innan den skivas.

Tips! Låt kakan svalna under fuktig handduk så spricker den inte när den rullas!

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson

Fler läckra recept med choklad hittar du om du klickar HÄR»»

LÄS OCKSÅ


(177)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…