Annons
Annons


Bakelser till far!


Fira far på söndag med söta rulltårtsbakelser!

13–15 bitar
Tid: 35–40 min

3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
125 g smör
1 3/4 dl florsocker
2 1/2 msk kakao
1 1/4 tsk vaniljsocker
1 stor äggula
några droppar romessens

Annons

Garnering:
250 g grön eller rosa marsipan
3 dl vispgrädde
godishjärtan eller bär

1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Sikta ner blandningen under försiktig omrörning.
2. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna och bred ut den jämnt. Grädda mitt i ugnen i 250°, 5–7 min.
3. Stjälp upp kakan på sockrat papper. Dra försiktigt bort papperet som den gräddats på. Täck med en fuktig duk och låt svalna.
4. Rör smör och florsocker poröst. Tillsätt kakao och vaniljsocker. Rör ner äggulan och smaksätt med romessens. Bred fyllningen över den kalla kakan och rulla ihop.
5. Skiva rulltårtan i lite tjockare skivor. Kavla ut marsipanen, skär remsor som är något bredare än rulltårteskivorna och rulla runt varje bit. Vispa grädden och spritsa eller klicka ut på bakelserna. Garnera med godishjärtan eller bär. Ställ svalt fram till servering.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson


(0)
(16)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…