Annons
Annons


Baki såg hjälplöst på när barnvagnen rullade ner i ån


Baki såg barnvagnen där hans tvåårige son Robin satt fastspänd tippa över kajkanten

Framför Baki Yildrims ögon utspelade sig varje förälders mardröm. Men Tobias Jakobsson och Cathrin Levander gjorde att dramat fick ett lyckligt slut. Foto: Aftonbladet

Baki såg barnvagnen där hans tvåårige son Robin satt fastspänd tippa över kajkanten och försvinna ner i Fyrisåns mörka och strömmande vatten. Men Robin hade en osannolik tur i oturen.

Det är en vacker och solig höstdag i Uppsala. Klockan är runt fem. Baki Yildrim har varit med barnen Robin och nu elvaåriga Liyan vid lekplatsen i Stadsträdgårdsparken. Nu är de på väg hem där mamma väntar med maten, men först vill barnen se på båtarna vid kajen.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Snubblar till
id bryggan sitter några ungdomar. Baki snubblar till då han passerar och tappar taget om vagnen. Den får fart och rullar ner mot kajkanten, där Baki skräckslagen ser den rulla över. Ungdomarna skriker i fasa.

– Jag slängde mig i vattnet i ren panik. Jag hade alla kläder på mig och det blev väldigt, väldigt tungt. Jag höll på att sjunka, berättar Baki för Allas medarbetare Marie Skoglund.

Orkar inte hålla taget
Baki hinner få tag i barnvagnens handtag, men tyngden gör att han inte orkar hålla emot. Han måste släppa och Robin försvinner ner mot botten. Baki försöker dyka där vagnen sjunkit men ser inget, vattnet är för mörkt. Han får kallsupar, flämtar efter luft, kämpar för att inte drunkna själv. Kvar på kajkanten står Liyan. En kvinna som kommit förbi håller om henne.

I veckans Allas berättar Baki Yildrim hela historien om hur det gick till när det som höll på att sluta i en ragedi slutade som en hjältesaga.

Dessutom i Allas nr 50 (i butik torsdag 4 december):

  • Underbart julgodis på tio minuter
  • Izabella Scorupco om filmromansen med David Hellenius
  • 75 små och stora önskeklappar till hem och skönhet
  • Fyra snabba sillar till julbordet
  • Fem heta favoriter – finn din egen Kanarieö!
  • Så sätter du guldkant på kalaset
  • Tidig behandling kan förlänga livet på ALS-drabbade

+ Den godaste julmaten, massor av roliga och snillrika kryss, kåserier, Ensamma mamman, gripande noveller, fråga våra experter, hela veckans middagar och mycket mer.

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…