Annons
Annons


Bakom kulisserna på världens mest kända krogar


Niklas Ekstedt. Foto: Anna Thorbjörnsson

Niklas Ekstedt. Foto: Anna Thorbjörnsson

Excentriska kockar, stjärnrestauranger och kulturkrockar. Höstens Niklas mat tar med tittarna på en resa ut i världen, till restaurangerna alla talar om och kockarna som ligger bakom framgångarna.

Annons

Niklas Ekstedt besöker bland annat USA:s just nu hetaste restaurang, möter världens bästa kvinnliga kock och han ger sig på att laga mat åt kocken bakom en trestjärnig italiensk restaurang.

Tror inte det är sant
– När jag pratar med mina kollegor utomlands tror de knappt att det är sant att jag har fått tillträde till dessa kök. Det är kockar och restauranger som ligger i toppen på världsrankinglistor över de bästa restaurangerna, och alla har varit mer generösa än jag någonsin hade hoppats på, säger Niklas Ekstedt.

Prao på restaurangen
I höstens serie har programmet vuxit från att tidigare ha varit 30 minuter långt till att vara en hel timme. Det blir sex timmar mat- och matlagning, men också möten med nya platser och helt andra sätt att arbeta i ett restaurangkök. I varje program är Niklas prao på en restaurang i fem dagar och sista dagen ska han laga en rätt med målet att få med den på restaurangens meny.

Machovardag
I det första programmet åker vi till Charleston i USA och restaurangen Husk, som har lyckats frälsa matkritiker och matälskare över hela USA. Kocken Sean Brock är inte bara känd för sin mat, han är även känd för sitt hårda leverne. Niklas kastas in i en värld där han upptäcker att ”macho är ett vardagligt tillstånd”.

Restaurangerna och städerna som Niklas besöker är Husk i Charleston,USA, Osteria Francescana i Modena, Italien, Restaurang nr 1 i Jekaterinburg, Ryssland, Arzak i San Sebastian, Spanien, Mikla i Istanbul, Turkiet och Sugarshack i Montreal, Canada

 Niklas mat: Torsdag 19 september, kl 20.00. SVT1

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…