Annons
Annons


Kaka med hallon och björnbär

En riktig favoritkaka! Lika lätt att baka som att äta! Servera gärna med en klick vispad grädde.


Lättbakat med sommarsmak.

Lättbakat med sommarsmak.Bärkaka

8–10 bitar
Tid: ca 45 min

150 g smör
2 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1 citron
2 stora ägg, delade i gulor och vitor
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
ca 5 dl bär, gärna blandning av björnbär, hallon och delade jordgubbar

Annons

1. Rör smöret poröst med hälften av florsockret. Rör ner vaniljsocker och fint rivet citronskal.

2. Vispa äggulorna pösigt med resterande florsocker. Rör sedan ner i smörblandningen.

3. Blanda mjöl med bakpulver, sikta ner under omrörning. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten.

4. Häll smeten i en smörad och bröad form, ca 24 cm i diam med avtagbar kant. Strö över bär och tryck ner dem lite i smeten. Grädda i 175° i ca 35 min. Låt svalna, serveras ljum med lättvispad grädde.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…