Annons
Annons


Barn i skolkök väcker nationell uppmärksamhet

I Herrestorpsskolan görs nu ett projekt som heter "Barn i kök" där barn är delaktiga i skolköket.


barnikok

Barn i skolköket är en del av Herrestorpsskolans matprojekt. Projektet går ut på att låta eleverna från förskoleklasserna och grundsärskolan vara delaktiga i kökets dagliga arbetsuppgifter och bestyr. Skolan tror att projektet kommer generera i mer kunskap om matlagning och kost bland eleverna och färdigheter i matematik, No och språk.

Annons

– Genom att barnen är delaktiga i arbetet i köket tränar de sina förmågor inom matematik, No och språk på ett mycket konkret sätt. Dessutom blir de ännu bättre på att samarbeta i grupp. De lär sig mycket om kretslopp, källsortering, hälsa, råvarukännedom och matlagning, och får även kunskap om hur vardagslivet och arbetsmiljön kan utformas så att det bidrar till en bättre miljö både nu och i framtiden, säger David Gustavsson, projektledare och köksmästare på Herrestorpskolan.

Stor uppmärksamhet

Projektet har fått stor uppmärksamhet utanför kommungränsen och gjort att projektledaren David Gustafsson så sent om i slutet av mars var i Göteborg och föreläste för kostchefer, kockar och pedagoger från hela Västra Götaland och Hallandslän. Många är intresserade och vill ta del av Herrestorps metoder för att arbeta med barn i kök.

Gilla Allas.se på Facebook

-­Det är såklart väldigt roligt att projektet får respons och gillande från andra kommuner i Sverige. Att dela med sig av kunskap, tips och erfarenheter gör mitt jobb ännu roligare, säger David Gustavsson.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…