Annons
Annons


Barn vill inte vara utan mobilen på semestern


Foto:  Joakim Borén, Ving.

Foto: Joakim Borén, Ving.

I Vings undersökning Barnens Resepanel har 225 barn mellan 8-13 år fått tycka till om bland annat aktiviteter, mat och resesällskap på semestern. Resultatet visar bland annat att drygt 6 av 10 barn (62 procent) inte kan resa på solsemester utan att ha med sig mobiltelefon, dator eller iPad. Den vanligaste bilden som barnen lägger upp i sociala medier från semestern är på stranden eller poolen. Endast 18 procent skickar vykort från resmålet.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

En av frågorna som ställdes var vad barnen inte kan vara utan under semestern. Här svarar drygt 6 av 10 barn (62 procent) att de vill ha med sig mobiltelefon, dator, iPad och ha tillgång till internet. 28 procent angav egna förslag som badkläder, olika aktiviteter som fotboll och träning, bada i poolen, familj och vänner och utflykter.

På frågan om hur man berättar för sina vänner om semestern svarar 7 av 10 barn (70 procent) att de använder sociala medier som Instagram och Snapchat. Däremot är det bara 18 procent som skickar vykort från resmålet.

Topp 5: Vilken typ av bilder lägger du helst upp i sociala medier från din semester? (max tre svar)
1. Bilder på stranden/poolen 46 procent
2. Selfies 42 procent
3. Gruppbilder 28 procent
4. Bilder på kompisar 27 procent
5. Bilder på familjen 21 procent

Undersökningen genomfördes på fyra av Vings familjehotell Sunwing Family Resorts under perioden oktober 2014 till mars 2015.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…