Annons
Annons


Barnboksförfattare stödjer barnhem i Thailand


Hallonbåtsracet framsida

Efter tsunamin i Thailand 2004 blev många barn lämnade ensamma utan hem och familj. Förödelsen var stor men mitt i allt detta fanns det många eldsjälar som beslöt sig för att skapa nya hem för de barn som behövde trygghet och ett nytt hem. Nu säljer Ving och författaren Mikael Rosengren tillsammans en bok som ska samla in pengar till ett av barnhemmen.

Annons

På nordöstra delen av Phuket finns det svensk/thailändska barnhemmet i Muang Mai. Svenska paret Susanne och Hans, som själva förlorat nära och kära i tsunamin, beslutade sig för att bli kvar i Thailand och vara delaktiga i uppbyggnaden och driften av barnhemmet. Vi på Ving och MyTravel Northern Europe, som vi då hette, var även vi delaktiga och stöttade barnhemmet efter katastrofen.

Barnhemmet i Muang Mai stödjs av den svenska stiftelsen Happy Child. Idag, nio år senare tar hemmet emot ca 20 barn i varierande åldrar och med olika bakgrund, alla med stort behov av kärlek, trygghet, hälsa och utbildning.

– Vi blev under våren kontaktade av den nyetablerade barnboksförfattaren Mikael Rosengren. Mikael, som med sin familj är en hängiven Thailandresenär och som bott på Vings Sunwing-hotell flera gånger, hade under en längre tid skissat på en ny barnbok som kom att handla om mötet mellan pojkarna Erik och Chan. Det är en väldigt fin bok och det kändes helt rätt att ta in den i våra butiker på Sunwing och att på så vis kunna göra lite skillnad för barnhemmet, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Bestämt var redan då att boken via försäljning skulle stödja barnhemmet i Muang Mai. Ett samarbete knöts med Ving då vi gärna vill vara med och bidra till barnhemmet. Boken säljs nu på Vings två Sunwing i Thailand. För varje såld bok går 10 kr per bok till barnhemmet och Ving donerar även 10 kr för varje såld bok. Det betyder att för varje såld bok genom en Sunwing Resort går 20 kr till barnhemmet vilket motsvarar fem middagar.

Hallonbåtsracet är en varm berättelse om vänskap, främmande kulturer och olika sätt att leva. Erik och Chan träffas på ett barnhem i Thailand och märker hur olika de har det trots att de är så lika.

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…