Annons
Annons


Carina Berg leder Barncancergalan 2016

Carina Berg leder Barncancergalan där svensk humor prisas och kampen mot barncancer sätts i fokus. Det blir en afton fylld av hyllningar till de människor som under året bidragit med välgörande skratt.


Barncancergalan 2016.

Carina Berg leder Barncancergalan 2016. Foto: Magnus Ragnvid/Kanal 5

Måndagen den 3 oktober direktsänds för andra året i rad ”Barncancergalan – det svenska humorpriset” i Kanal 5. Programledaren Carina Berg och hennes sidekick, Youtube-stjärnan och komikern Kristina ”Keyyo” Petrushina, leder galakvällen från Berns i Stockholm.

Annons

Under kvällen ska sju bronsstatyetter i form av Gösta Ekmans Herr Gunnar Papphammar delas ut till de främsta personerna och insatserna inom svensk humor. Samtidigt görs en insats i kampen mot barncancer.

– Jag är så glad att jag ska få leda den här galan. Inget barn ska behöva drabbas av cancer, det är jag övertygad om att alla håller med om. Därför går vi samman den 3 oktober och gör vad vi kan för att stötta den livsviktiga forskningen och Barncancerfondens arbete. Och det ska bli fantastiskt att få vara med och belöna Sveriges roligaste och lyfta fram fenomenal och kreativ svensk humor, säger Carina Berg.

Kända jurynamn

Det prestigefyllda priset delas i år ut i sju kategorier, varav fem är jurykategorier.

Juryn består av: Babben Larsson, Annika Lantz, Lasse Åberg, Kjell Sundvall, Tova Magnusson, Martin Persson, Peter Magnusson, Lena Rehnberg, Andreas Tottie, Sara Haag, Anna Mannheimer, Anders Jansson och Linus Almqvist (Barncancerfonden).

Utöver dessa delas Barnens pris ut till den person eller de personer som barnen själva röstat fram. Omröstningen pågår fram till den 3 oktober på Barncancerfonden.se/barncancergalan, och alla under 18 år kan vara med och rösta. I kategorin Årets webbhumor utses vinnaren av Aftonbladets läsare.

Prisutdelare:

  • Årets scenshow – Marie Göranzon
  • Årets manliga humorprestation – Annika Lantz
  • Årets kvinnliga humorprestation – Johan Rheborg
  • Årets humorprogram – Filip Hammar och Fredrik Wikingsson
  • Årets långfilmskomedi – Christine Meltzer och Björn Kjellman
  • Barnens pris – Sarah Sjöström och Peter Forsberg
  • Årets webbhumor – Sofia Olsson Olsén

Barncancergalan – det svenska humorpriset: Direktsänds måndagen den 3 oktober kl. 20.00 i Kanal 5

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…