Låt lyxkrogen Oaxen sätta sin standard på köttbullarna hemma. De har nämligen släppt sitt recept på köttbullar. Ett recept som mamman till Oaxens VD och grundare, Agneta Green, har använt sig av i 60 år.
Men det är inte det enda. Köttbullarna innehåller dessutom en ingrediens vi aldrig trodde vi skulle inför en stjärnkrogs väggar. Nämligen potatismospulver. Jo, du läste rätt.
Vill du laga stjärnkrogens köttbullar? Här är receptet:
Recept på lyxiga köttbullar:
1 kg blandfärs av bra kvalitet
1 gul lök (skalad och hackad)
1 dl skorpmjöl (uppblött i vatten eller mjölk)
1 dl potatismospulver (uppblött i vatten eller mjölk)
2 ägg
1 tsk salt
matolja
smör
Blanda alla ingredienser till en jämn färs. Smörj in händerna med lite matolja och rulla färsen till köttbullar. Stek i stekpanna med smör tills köttbullarna fått fin färg. Det är bra att ha en termometer till hjälp, när innertemperaturen är minst 65 grader är köttbullarna färdiga.
Av Rebecca Wictor
Artikeln publicerades först på Cafe.se.