Annons


Bästa reseapparna till din telefon!


Pass, biljetter, telefon… Numera är telefonen det första många packar ner innan de ger sig av ut i världen. Men vilka appar bör du ta med dig?

Här tipsar resejämförelsesajten Skyscanner om några favoriter för både iPhone och android-telefoner.

Annons

5 bra reseappar för iPhone

Forex Bank (gratis)
En enkel valutaomräknare med köp- och säljkurser för mer än 60 valutor från hela världen. Ett utmärkt hjälpmedel för den som inte vill bli lurad på växelkursen (igen).

Google Översätt (gratis)
Skulle det inte vara underbart att kunna beställa en öl, ropa på en taxi eller diskutera politik på det lokala språket? Tack vare denna smarta app kan du numera göra det och du slipper ha med dig ett mindre bibliotek av frasböcker i din ryggsäck.

TimeOut city guides (gratis)
Än så länge så finns TimeOuts guideappar endast för London, Paris, New York och Zagreb, men fler är att vänta den närmaste tiden. Det här är välgjorda stadsguider av hög standard.

Flight Status Pro (75 kronor)
När lyfter och landar ditt flyg? När går nästa flight till New York? Vem landar i Kastrup just nu? Alla dessa frågor kan du få svar på i denna uppskattade app som bland annat rekomnderats av New York Times.

Stanza (gratis)
Nu slipper du kånka omkring på tunga böcker under resan. Ladda ner dina favoriter i läsappen Stanza, som klassas som en av de bästa e-book läsarna på marknaden.

5 bra reseappar för Andriod

Google Maps (gratis)
Aldrig mer vilse med de smarta, och kostnadsfria, kartorna från Google Maps. Appen innehåller bland annat detaljerade kartor med byggnader i 3D och röststyrd GPS-navigation.

Goodreads (gratis)
Om du inte vet vilken bok du ska läsa i solstolen bistår Goodreads med inspiration oavsett om du gillar deckare eller chick-lit. Läs bokrecensioner och dela med dig av dina åsikter med andra boknördar. Appen innehåller även roliga quizar av typen ”gissa första meningen

Översätta fri (gratis)
Denna app hjälper resenärer att navigera bland språkbarriärerna på resan genom att tillhandahålla översättningar i realtid. Vet du inte hur man ger taxiföraren instruktioner i Mandarin? Denna app sköter jobbet åt dig.

Wikitude (gratis)
Wikitude är ditt ”tredje öga” som gör att du kan se saker du normalt inte ser, ja, så låter deras slogan. Vi talar inte om spöken utan om exempelvis omdömen på hotell och information om historiska attraktioner. Du behöver bara peka med din telefon på objektet för att få upp recensionerna.

Skyscanner (gratis)
Gör det möjligt för dig att söka och boka billiga flyg medan du är på språng. Om du söker efter reseinspiration behöver du bara snurra på globen för att se vilka destinationer som är billigast att flyga till. Du kan även följa priserna för din flygsökning och priserna uppdateras automatiskt dagligen.

 


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…