Annons
Annons


Bästa tiden att julhandla för att undvika trängsel

Vill du undvika den värsta trängseln i julhandeln? Då vet vi när du ska shoppa dina julklappar!


Man och kvinna handlar julklappar.

Shoppa smart och undvik trängsel!

Drygt 1 000 svenskar har fått frågan om när och var de köper majoriteten av sina julklappar.

78 procent uppger att de fortfarande handlar sina klappar i fysiska butiker. Vanligast är att inhandla dem 2 till 4 veckor före jul. Då säger 37 procent att de köper majoriteten av sina julklappar.

Bästa tiden

För att undvika den värsta rusningen ska du alltså handla i början eller slutet av december, eller handla dina julklappar på nätet.

Annons

– Jag tror de flesta planerar sina inköp för att ha det mesta avklarat någon vecka före jul. Men vill man slippa den värsta trängseln är nog början av december eller veckan före julafton ett alternativ, säger Jonas Rörsgård, vd för Verifone Sverige.

Nätshoppingens popularitet till jul varierar beroende på var vi bor. 15 procent av stockholmarna säger sig handla majoriteten av sina klappar på nätet. Med denna siffra toppar de statistiken.

Åldern avgör

Minst julhandel på nätet sker i Småland där endast 10,7 procent säger sig handla sina klappar digitalt. Här säger 84 procent att de föredrar att handla i en fysisk butik.

– Att handla sina julklappar på nätet är förstås ett sätt att undvika trängseln i julhandeln, säger Jonas Rörsgård. Här verkar det även vara åldersrelaterat när vi tittar på vilka som väljer detta alternativ.

I gruppen 30-39 år väljer hela 18,6 procent att shoppa på nätet medan det i gruppen +60 år endast är 2 procent.

Läs också: 7 saker att tänka på när du handlar julklappar på nätet

Fotnot: Undersökningen är genomförd på uppdrag av Verifone Sverige. 1004 personer har intervjuats i automatiska telefonintervjuer den 1 – 2 september 2015.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…