Annons
Annons


Bästa vinerna till skaldjur!

Ett glas friskt vitt vin och en påse färska räkor, det är ren och skär lyx! Här tipsar vår vinexpert om fem fräscha viner som passar till skaldjur.


vin-och-skaldjur

Vitt vin

Domaine Lalande Sauvignon Blanc 2015, Frankrike
Friskt och balanserat aromatiskt med toner av kiwi, fläder och gröna päron. Trevligt och uppfriskande till färska räkor med en klick aioli. Vinet kommer från Languedoc-Ruossillon i södra Frankrike.
Varunr 75181, pris 69 kr

Annons

Soleado Verdejo Organic 2015, Spanien
Ekologiskt vin från Rueda med ung, fin fräschör. Här finns inslag av knappt mogna krusbär, vinbär och citrusfrukter. Mycket aptitretande. Passar till exempelvis en ljummen sommarsallad med avokado och vitlöksfrästa räkor.
Varunr 6043, pris 79 kr

Leitz Eins Zwei Dry 2015, Tyskland
Elegant, lite stram smak med drag av äpplen, persikor och färsk lime. Utmärkt till färska havskräftor. Vinet är torrt, som det lite vitsiga namnet antyder, och jäst och lagrat på ståltankar för att bevara den druviga fräschören.
Varunr 5822, pris 99 kr

Mousserande vin

Prosecco la Robínía, Italien
Lättsamt bubbel från norra Italien. Inslag av päron, citrus och en liten sötma i eftersmaken. Servera väl kylt till hjärtmusslor i kryddig sås med ett gott bröd. Prosecco har blivit omåttligt populärt både i Sverige och i många andra länder.
Varunr 7486, pris 89 kr

Alkoholfritt vin

Rawson’ s Retreat Sparkling, Australien
Alkoholfritt mousserande vin med friska toner som påminner om äpplen, citrus och med ett diskret blommigt inslag. Lättsamt och fräscht och passar därför fint till färska skaldjur. Alkoholhalten ligger på 0,5 procent.
Varunr 1992, pris 55 kr

Av Gunilla Hultgren Karell


(29)
(0)Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…