Annons
Annons


Bättre att växla valuta på plats!


Växlings-kontorens växlingskurser är något sämre än växlingskursen vid automatuttag utomlands. Det bästa är ofta att betala med kort. Men var uppmärksam på uttagsavgifter och valutaväxlingspåslag.

Annons

På Arlanda hittar man E-change, Forex Bank och SEB Exchange. Valutakurserna på dessa växlingskontor skiljer sig mycket lite och ingen administrativ avgift tas ut förutom hos SEB Exchange som tar 40 kronor per växlingstillfälle.

Gilla Allas.se på Facebook

Högst avgift hos storbankerna
Det är ofta bättre att växla din resevaluta på ett växlingskontor än hos en bank. Bankerna tar ut en avgift för växlingen och det är inte alltid kontoren har valutan du vill köpa. Nordea har gratis växling för nyckelkunder och check-in kunder men kostar 20 Euro för icke-kunder. Beställer du valuta hos Swedbank/Unimon betalar du 35 kronor för rekommenderat brev. Handelsbanken tar ut en avgift på 50 kronor och SEB Exchange tar en avgift på 40 kronor.

Spara kvittot
Spara kvittot på köpet så slipper du betala en avgift om du behöver växla tillbaka valutan när du kommer hem. Men kom ihåg att tillbakaväxlingskursen är lägre än växlingskursen du fick när du köpte valutan.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…