Annons
Annons


BBC köper ”Torka aldrig tårar utan handskar”


Nyligen vann Jonas Gardells dramaserie ”Torka aldrig tårar utan handskar” Kristallen för Årets tv-drama och nu står det klart att BBC köper serien av SVT för visning senare i höst.

– Jag är verkligen glad att BBC köper denna fantastiska serie, vilket förhoppningsvis kan leda till fler försäljningar framöver. Även om serien utspelar sig i Sverige så är jag övertygad om att det är en universell berättelse som kan tilltala en internationell publik, säger Stephen Mowbray, chef på SVT International.

Annons

”Torka aldrig tårar utan handskar” kommer att sändas på BBC4 där flera nordiska tv-serier visats på senare tid, bland annat första säsongen av svensk-danska kriminalserien ”Bron”. Även isländska public service-kanalen RUV har köpt serien för visning senare i höst.

Tidigare i år vann ”Torka aldrig gårar utan handskar” publikens pris vid tv-festivalen Series Mania i Paris, i konkurrens med amerikanska dramaserier som ”Game of Thrones” och ”House of Cards”. Serien är också nominerad till Prix Europa 2013.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…