Annons
Annons


Behrang Miri: Hoppar, äter choklad och kramar alla!


Behrang Miri

Pressfoto. Behrang Miri tävlar med låten ”Jalla Dansa Sawa” (upphovsmän: Behrang Miri, Anderz Wrethov, Firas Razak Tuma, Tacfarinas Yamoun) i Melodifestivalens fjärde deltävling i Malmö den 23/2.

Vad säger du om årets startfält i din deltävling?
Det ska verkligen bli spännande att höra alla deltagarnas bidrag. Det är ett intressant startfält med många duktiga artister och grupper. Jag önskar dem alla lycka till.

Annons

Vad är det roligaste med Melodifestivalen?
Att årets Eurovision-final hamnade i Malmö tycker jag är riktigt kul. Att dessutom kunna uppträda på hemmaplan är en stor ära. Jag tycker alltid att det är intressant att testa på nya forum och scener där man kan nå och träffa en publik som man kanske vanligtvis inte når med sin musik. Melodifestivalen är ett sådant forum. Att få möjligheten att sprida mina samt andras berättelser och berätta samt synliggöra olika historier är viktigt för mig. Jag kan tänka mig att samma känsla som en musiker får då den ser sin gestaltning och produktion på scen är den känslan som en manusförfattare får när den ser sin pjäs färdigregisserad på en teaterscen. Scener och mötesplatser är viktiga.

Hur förbereder du dig?
Jag försöker att fortsätta arbeta på som vanligt med allt som jag gör i min vardag. Mitt liv är allmänt hektiskt, jag gillar högt tempo och att ha många järn i elden. Sedan försöker jag att inte tänka allt för mycket på vad som komma skall. Jag passar på att studera och ta så många lärdomar som möjligt av hela processen, ta så många möten och träffa så mycket människor som det går. Bra tillfälle att passa på att skapa nya nätverk och samarbeten. Just nu skriver jag mycket nytt material med och försöker inspireras av att lyssna på annan musik och kolla på youtube-klipps.

Något speciellt du gör precis innan framträdandet?
Dricker lite ayran, chai och ramlösa för att stabilisera magen. Hoppar upp och ner. Skickar lite sms. Önskar alla mina bandmedlemmar lycka till. Hälsar på backstage-personalen och tackar dem. Blundar och andas in och ut. Äter lite baklava eller choklad för att få lite sockerkick. Tänker på hur jag ska nå publiken, se publiken och få så många som möjligt att känna sig delaktiga. Kramar alla runtomkring en gång till– viktigt med teamkänslan! Sedan är det bara att springa ut på scen, gå loss, ha kul, vara sig själv, njuta och ta emot energin från publiken! Det är inte precis varje dag som man får möjlighet att stå på Malmö Arenas scen. Vore kul att i framtiden kunna vara programledare för festivalen med.

Din egen favoritlåt genom tiderna i Melodifestivalsammanhang?
Jag är inte uppväxt med Melodifestivalen och har inte följt tävlingen på det sättet. Därför blir det två låtar (svårt att bara välja en låt) från de senaste årens tävlingar: Salem Al-Fakir – Keep on walking samt Loreen – Euphoria. Det är tack vare Loreen som vi nu kan sätta hela Malmö på den europeiska kartan : ) – Malmö FF – Heja Di Blåee : )

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…