Annons


Benjamins nummer bryter mot reglerna – tvingas ändra inför Eurovision: ”Så märkligt”

Benjamin Ingrosso vann Melodifestivalen 2018. Men succénumret kommer inte att bli detsamma i Eurovision song contest. För Benjamin bryter mot reglerna och tvingas ändra i sitt nummer för att få vara med i Eurovision.


Benjamin Ingrosso. Bild: IBL Bildbyrå

Efter en nervkittlande final stod det klart att favorittippade Benjamin Ingrosso höll hela vägen och vann Melodifestivalen 2018 med ”Dance you off”.

Läs också: Här är hela startordningen i Eurovision song contest 2018!

Nu väntar Eurovision song contest som går av stapeln i Lissabon i maj. Men redan nu står det klart att Benjamin innan dess tvingas ändra sitt uppträdande. Orsaken är att han under Melodifestivalen haft en egen kör i kulisserna i form av Starn Cetin och Maria Hazell, samt haft hjälp av förinspelat körpålägg. Ljudeffekter som är förbjudna i Eurovision song contest – vilket Aftonbladet var först att uppmärksamma.

Annons

Ändringen som måste göras är att ta bort den förinspelade sången, om samma ljudbild ska uppstå tvingas Benjamin utöka kören.

– Det kommer få vara nån som står där och sjunger mitt eko. Så märkligt, säger han till tidningen och fortsätter:

– Jag tycker att det är dumt att man inte får ha förinspelad kör i Eurovision. Varför ska man inte få visa upp låten när den är som bäst?

Benjamin Ingrossos nummer

– Men röstmässigt måste vi ta bort lite ”backtracks” inför Eurovision. För mig kommer det inte vara några problem och det kommer att kännas mycket mer ”live”, åt live-soul-hållet, säger Benjamin till TV4 nyhetsmorgon.

– Nu ska jag träna stenhårt på numret så att det sitter ännu bättre!

Se Hänts intervju med Benjamin direkt efter Mello-segern:

Läs också: Se bröderna Norbergs parodi på artisterna i mellofinalen

Av Malin Ljung
FOTO: Ibl
Artikeln publicerades först på Hänt.se.


(296)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…