Annons
Annons


Biff med sesamrostad potatis

Biff med läckra tillbehör - svamp, persiljesmör och sesamrostad potatis.


Biff med läckra tillbehör

4 port
Tid: ca 30 min

1 kg delikatesspotatis
(fling-)salt, peppar
olja och smör till stekning
sesamfrön
350–400 g blandsvamp (kantarell, shiitake, champinjon)
4 skivor ryggbiff à ca 150 g
1 rulle persiljesmör (hemlagat eller köpt)
hackad persilja

Annons

1. Skrubba potatisarna och dela dem i halvor eller klyftor om de är stora. Ringla över olja och blanda så att alla ytor täcks. Strö över salt (gärna flingsalt) och peppar. Ugnsstek i 225° ca 10 min. Rör om och strö över ett tunt lager sesamfrön. Stek i ytterligare 15–20 min tills de är färdiga.
2. Skär svampen i mindre bitar och fräs i smör tills vätskan kokat in. Salta och peppra.
3. Strax före servering steks de rumstempererade biffarna i smör, ca 2 min på varje sida i het panna, gärna grilljärn. Krydda under tiden. Stek högst 2 skivor åt gången så att köttet blir stekt och inte kokt.
4. Servera biffarna med svamp, persiljesmör, klyftpotatis, hackad persilja och en sallad.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ


(39)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…