Annons
Annons


Bildextra! Gamla och nya berg- och dalbanor på Liseberg!


helix_liseberg

Helix.

När Liseberg öppnar dörrarna för säsongen i slutet av april är det premiär på nöjesparkens nya superattraktion Helix – en av världens häftigaste berg- och dalbanor, med en unik sammansättning av utskjutningar, svävande viktlöshet och maximala g-krafter.

Annons

Sedan början av förra året har det spikats och hamrats för glatta livet, och nu är berg- och dalbanan Helix äntligen klar! Detta är Lisebergs största satsning någonsin, och den når nya höjder vad gäller fart, lutning och sug i magen. Ribban sattes hög när skisserna för ett nytt fartmonster skulle utvecklas – målet var att skapa en av världens coolaste berg- och dalbanor.

Gilla Allas.se på Facebook

Helix är både längre och snabbare än någon av de andra attraktionerna i parken – turen sträcker sig över 1,4 km och varar i mer än två minuter. Under turen får du inte bara en, utan två adrenalinframkallande fartutskutningar med 4,3 i G-krafter. Dessutom består Helix av tre backar, som gör at du svävar viktlöst i fritt fall, med hastigheter upp till 100 km/h.

Sedan Liseberg öppnade 1923, har det alltid funnits minst en berg- och dalbana. Här är de mest minnesvärda genom tiderna.

lis1

lis2

lis3

lis4

lis5

lis6

lis7

 


(16)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…