Annons
Annons


Bildextra! Svenskt undervattenshotell i Indiska Oceanen


undervatten1

Undervattenshotellet Utter Inn i Mälaren utanför Västerås som skapades år 2000 av konstnären och innovatören Mikael Genberg har nu fått ett syskon i Indiska Oceanen. Det svenskbyggda undervattenshotellet ”The Manta Underwater Room” finns sedan ett tag tillbaka på ön Pemba.

Annons

– Äntligen! Jag och Matt Saus startade redan 2006 Genberg Underwater Hotels AB med målet att bygga undervattenshotell över hela världen. Under åren har äventyret tagit form och fler har slutit upp för att kunna förverkliga en gemensam dröm. Nu är det första på plats och det känns helt fantastiskt att fundera på var nästa rum skulle kunna hamna, säger konstnären Mikael Genberg.

Gilla Allas.se på Facebook

Undervattensrummet som är skapat av svensk ingenjörskonst består av tre våningar och ligger strax utanför The Manta Resort. Här kan man få en unik upplevelse genom att bo omgiven av vackra tropiska fiskar i ett turkost paradis i Indiska oceanen.

Det centrala däcket, vid havsnivån har ett loungeutrymme med soffor för avslappning och intagande av måltider. Våningen innehåller även toalett och dusch. En trappa leder till den 80 kvm stora takterrassen för soldyrkan om dagen och det nattliga skådespel den extraordinärt klara natthimlen erbjuder. Stjärnorna, planeterna och i synnerhet det tydliga band av stjärnor som utgör vår egen galax – Vintergatan – allt i sin storslagenhet utan några andra störande ljus.

Sedan, under vattenytan – den magiska känslan av att ligga i den mjuka dubbelsängen omgiven av fönster som öppnar upp mot den spektakulära undervattensvärlden. En del ovanliga fiskarter har redan valt det skyddande huset som sin boplats och gjort sig hemmastadda runt huset.

På natten drar undervattensstrålkastarna runt huset till sig än mer sällsynta undervattensvarelser. Huset har även redan fått en välkommen tillväxt av koraller vilket också på ett underbart sätt ökar tillströmningen av nya arter till denna världsunika upplevelse.

En natt för två, all inclusive kostar 1500 USD.

DCIM100GOPRO

131007-140337-5531-Redigera

131012-154837-9581-Redigera

131009-192640-9073

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…