Annons
Annons


Bill Gates och Debbie Harry gästar Skavlan


Bill Gates är världens rikaste man med en förmögenhet på närmare 76 miljarder dollar. Nu planerar Gates att skänka bort merparten av sina pengar.

De senaste åren har Microsoft-grundaren, Bill Gates, och hans fru Melinda arbetat med välgörenhet och insatser för att förbättra hälso- och sjukvård i främst tredje världen. Bland annat har Gates sagt att han hans mål är att ”utrota polio från planeten”.

Annons

2013 var året när Magnus Carlsen vann VM i schack och korades till «Young person of the year» av den brittiska tidningen Times. I förra veckan spelade han mot Facebook-bossen Mark Zuckerberg och nästa vecka spelar han sin första turnering efter VM-segern. Men först kommer han till Skavlan.

Debbie Harry var sångerska och modeikon i ett av 70-talets största punkrockband, Blondie. I år firar Blondie 40-års jubileum och punkdrottning Harry är aktuell med albumet Blondie 4(0)Ever.

Philomena Lee är kvinnan vars liv utgör ramhistorien för en av fjolårets mest gripande filmer, Philomena. Den har fått fyra Oscars-nomineringar, bland annat som bästa film och Judy Dench för bästa kvinnliga huvudroll. Verklighetens Philomena kommer till Skavlan för att berätta historien om hur hon som ung nunna i ett kloster tvingades lämna ifrån sig sitt nyfödda barn.

Skavlan: Fredag 24 januari, kl 21.00. SVT1

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…