Annons


Billigaste matkassen finns på Mallorca

I sommar bytte drygt 390 000 svenskar ut den kalla och regniga svenska sommaren mot en resa till sol och värme. De allra flesta väljer att bo i lägenhet med möjlighet att själva laga till en del av semestermaten. Att botanisera i de lokala mataffärerna är spännande, vilket även kan spara pengar till andra nöjen.


mataffar-spanien

 

Att frossa i färska grönsaker och frukter betyder inte att det behöver kosta några stora pengar. Ving bad sina guider på sex populära resmål att handla likadana matkassar.

Spanien överraskade positivt med de lägsta priserna på dagligvaror. På Mallorca gjordes inköpen på stormarknaden Hiperdino. De utvalda varorna i korgen, som i Sverige kostar 231 kronor hamnar drygt 30 procent lägre i pris på Mallorca, där man för samma varor får betala motsvarande 154 kronor.

Annons

Så här mycket kostar en matkasse på några populära resmål:

Mallorca – 154 kr
Gran Canaria – 194 kr
Turkiet (Side) – 200 kr
Grekland (Kreta) – 204 kr
Teneriffa – 209 kr
Portugal (Madeira) -219 kr

Motsvarande kasse kostar i Sverige 231 kronor.

Varorna i korgen var: Smör (225 gram), 2 x 1,5 liter Coca Cola, 6 ägg, 6 folköl (33 cl), Nutella (200 gram), tonfisk i vatten (200 gram), Heinz ketchup (570 gram), ett kilo tomater, en stor gurka och en liter mjölk.

Inköpen på resmålen gjordes i flera fall i matvaruaffärer som ligger i, eller mycket nära, turistområdena. Vill man spara ytterligare pengar är det en bra idé att göra sina inköp i samma affärer som lokalbefolkningen. Det kan skilja så mycket som 20 procent mellan en mataffär i hotellområdet jämfört med ett storköp strax utanför centrum.

Läs också: Vi har testat – vilka av de svenska matkassarna är bäst?


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…