Annons
Annons


Birgit från Estland: Kan inte lova akrobater


Birgit Õigemeel

Namn: Birgit Õigemeel
Ålder: 24
Familj: Stor familj med föräldrar och tre systrar. Min sambo Indrek Sarrap som jag väntar vårt första barn med.
Bor i: Tallinn, Estland

Berätta om bidraget du ska framföra.
Kompositören till ”Et uus saaks alguse” är min mycket goda vän, den estniska sångaren och pianisten Mihkel Mattisen. Texten är skriven av Mihkel och poeten Silvia Soro. Sången är en vacker country-pop-ballad, som berättar en historia om nya möjligheter och nya starter i livet. ”Et uus saaks alguse” ligger mig verkligen varmt om hjärtat och betyder mycket för mig, speciellt vid den här tidpunkten i mitt liv.
Vem är du som artist?
Min yrkeskarriär började 2007, när jag vann Estlands första ”Pop Idol”-tävling. Sex år senare har jag spelat in tre album, gjort många konserter, olika tv-program och musikaler – till exempel har jag spelat Maria i ”Sound of music”.
Hur förbereder du dig för Eurovision Song Contest?
Vårt bidrag är ganska långsamt så vi kan inte lova någon stor show med ”fyrverkerier och akrobater som hoppar ut ur ett piano”, men vi förbereder oss för att göra framförandet väldigt vackert, hålla det enkelt, fokusera på artisten och den fina sången.
Vilken vinnare av Eurovision Song Contest genom åren är din personliga favorit?
Jag har följt Eurovision Song Contest sen jag var en liten flicka. Min absoluta favoritsång är naturligtvis Estlands vinnande bidrag 2001, som hette ”Everybody”. Men jag har många favoriter, till exempel ”Is it true” med Yohanna från Island, eller ”Seventh wonder” med Ira Losco från Malta.
Hur känns det att representera ditt land?
Jag är väldigt stolt över att få representera mitt vackra hemland Estland i Eurovision 2013 och längtar efter upplevelsen att få uppträda inför en så enorm publik och i en så viktigt tävling, det här är verkligen en stor sak för mig.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

TRYCK HÄR för att lyssna på Estlands bidrag.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…