Annons
Annons


Björn Gustafsson och Nour El-Refai i ny komediserie


Lisa Henni, Nour El-Refai, Björn Gustafsson och Mattias Fransson. Foto: Kanal5

Lisa Henni, Nour El-Refai, Björn Gustafsson och Mattias Fransson. Foto: Kanal5

Söder om Folkungagatan kretsar kring tre kompisar och en skägg-shaman som driver ett kombinerat kafé, smoothiebar och gym ett par hundra meter söder om Folkungagatan i Stockholm. Det är en serie om allas vår ängslighet och stress över att inte ha fattat GREJEN.

Annons

De tre vännerna tar i så att de färgglada strumporna krullar sig i sökandet efter det senaste (en dressin?), men samtidigt autentiska (en vintagedressin?). De sliter sina jeans och brygger sitt öl i jakten på en alldeles egen mening med livet, i en stad och en tid där alla meningar med livet redan är upptagna.

Och om man tittar riktigt noga finns där också hopp om att det går att hitta någon som är snäll mot en och gillar en för den man är och inte för hur många followers man har på Instagram.

– Behovet av att sticka ut som person och samtidigt bli bekräftad och höra till, har kanske aldrig varit så stort som nu. Brommamamma och de suveräna skådespelarna kommer att skildra fenomenet trendängsliga Stockholmare på ett briljant och roligt sätt, säger Axel Eriksson, chef lokalproduktioner SBS Discovery TV.

I rollerna ser vi bland andra Björn Gustafsson och Nour El-Refai, Mattias Fransson (Klungan), Lisa Henni (Snabba Cash) och Kajsa Ernst. Berättare är den legendariske skådespelaren Staffan Westerberg. Dessutom dyker personer som Henrik Schyffert, Alexander Karim, Jens Sjögren, Henrik Johansson, Marall Nasiri, Patrik Arve, Josefin Crafoord och Brita Zackari upp i serien.

För regin står Mikael Syrén som tidigare regisserat och skrivit manus till bland annat Kvarteret Skatan, Clownen luktar bensin, Hotell Gyllene Knorren, Livet i Fagervik och Ulveson & Herngren.

Söder om Folkungagatan: Söndag 2 februari, kl 22.00. Kanal 5.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…