Annons
Annons


Rutor med björnbär och vit choklad

Lättfixat för många. Baka supergoda rutor i långpanna. Den vita chokladen ger underbar brytning till de syrliga björnbären.


Enkelt och smarrigt.

Enkelt och smarrigt.

Baka i långpanna

30 st
Tid: ca 40 min

300 g vit choklad
150 g margarin eller smör
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
200 g björnbär

Annons

Garnering:
florsocker

1. Dela chokladen i bitar och smält den tillsammans med matfett i en kastrull.

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en skål och tillsätt det med chokladblandningen till äggsmeten. Rör så att allt blir blandat.

3. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, 25×35 cm. Strö på björnbären. Grädda kakan mitt i ugnen i 175° ca 25 min.

4. Låt kakan svalna, garnera med florsocker och skär den i rutor.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Baka mer i långpanna: Limekaka med hallontopp


(20)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…