Annons
Annons


Bjud! Kycklingpaj med bacon

En riktigt festlig favorit!


kycklingpaj med bacon

4 port
Tid: ca 30 min + ca 40 min i ugn

Botten:
3 dl vetemjöl
150 g kallt smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:
2 kycklingfiléer
salt, peppar
smör till stekning
2 paprikor i olika färger
1 röd pepparfrukt
2 msk hackad oregano
ca 1 dl riven ost
140 g knaperstekt bacon

Annons

Äggstanning:
3 ägg
2 dl vispgrädde, 27 %
salt, peppar

Garnering:
bladpersilja

1. Blanda degen i matberedare tills det precis blir en boll. Kavla ut den lätt och klä en pajform, ca 30×20 cm. Nagga och ställ i kyl ca 30 min.
2. Dela kycklingen i mindre bitar. Krydda och stek rå kyckling. Bryn lätt kyckling, paprika i mindre bitar och fint strimlad pepparfrukt. Tillsätt oregano och smaka av med salt och peppar. Låt svalna något. Lägg kycklingröran samt ost- och baconsmulor i pajformen.
3. Vispa ihop äggstanningen. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda i 200°, 35–40 min tills den har fått fin färg och fyllningen har stannat.
4. Garnera med bladpersilja. Servera med sallad.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson

Missa inte: Fler läckra recept på pajer!


(222)
(100)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…