Annons
Annons


Bjudglass de caffe latte

Svenskar är jordens glassälskare. Vi äter faktiskt näst mest av det krämigt goda i världen. Den här caffe latte-varianten är perfekt både som dessert och till fika.


Lättfixad dessert.

Lättfixad dessert.

Caffe latte-glass

4–6 port
Tid: ca 25 min + tid för infrysning

4 äggulor
1  1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker med äkta vanilj
1  1/2 dl yoghurt med minst 10  % fetthalt (grekisk/turkiskt/rysk)
4 dl vispgrädde

Annons

Fyllning:
2 msk hett vatten
2 tsk nescafépulver
1 tsk socker
ca 125 g chocolate chip cookies + ev till extra garnering
ev chokladströssel

1. Hetta upp vattnet till fyllningen och tillsätt nescafépulver och socker. Rör om tills allt har löst sig. Krossa ca 100 g cookies grovt och häll kaffelösningen över.

2. Vispa äggulor och florsocker riktigt pösigt. Rör försiktigt ner vaniljsocker och yoghurt. Vispa grädden fluffigt, men inte för hårt så den blir grynig.

3. Vänd ner grädden med stora tag, sist vänds kakkrosset med kaffet ner lite slarvigt. Häll upp i en bakpappersklädd form, ca 1 liter. Strö över resterande kakkross. Täck formen med plast och frys i minst 4 timmar. Ta upp formen en stund innan servering. Strö över ev mer strössel el kaksmulor

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell

Genväg till glasstårta. Klicka HÄR

 

LÄS OCKSÅ


(76)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…