Annons
Annons


Smarriga fyllda bullar med blåbär och citronkräm

Fyll bullar med en krämig blandning av blåbär, philadelphiaost och citron. Perfekt smakkombo. Vill du variera receptet funkar det utmärkt med exempelvis hallonsylt.


Bullar med krämig fyllning.

Bullar med krämig fyllning.

Blåbärsbullar med citronkräm

50 st
Tid: 2 tim

1 pkt jäst för söta degar
150 g margarin eller smör
5 dl mjölk
1 dl strösocker
1 tsk salt
13–14 dl vetemjöl
2 tsk kardemummakärnor

Annons

Philadelphia- och citronkräm:
50 g smör
50 g philadelphiaost
1 1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
finrivet skal från 1/2 citron
2 dl blåbärssylt

Till pensling:
uppvispat ägg
pärlsocker

1. Smula jästen i en bunke. Smält matfettet, tillsätt mjölken och låt degvätskan bli fingervarm. Häll lite av degvätskan över jästen och rör om så att den löser sig. Tillsätt resten av degvätskan, socker, salt och det mesta av mjölet. Stöt kardemummakärnorna i en mortel och tillsätt dem till degen. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Jäs i 30 min.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Dela degen i två bitar och kavla ut varje till en kvadrat, 40×40 cm. Dela kvadraten i 25 jämnstora rutor.

3. Blanda smör, philadelphiaost, florsocker, vaniljsocker och citronskal i en bunke. Lägg en liten klick philadelphiakräm och en klick blåbärssylt mittpå varje ruta. Knip ihop ändarna och lägg bullarna med skarven neråt i en bullform. Jäs på plåt i ca 30 min. Pensla med ägg och strö på pärlsocker.

4. Grädda mitt i ugnen i 225° ca 8 min. Låt bullarna svalna under en bakduk på galler.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Prova också: Smarriga storbullar fyllda med blåbär

 

LÄS OCKSÅ


(3)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…